Özer Kızıltan'ı Kaybettik posteri

Sinemav ve TV dünyası tarafından iyi tanınan ve sevilen yönetmen Özer Kızıltan, 1 Ocak 1963, İstanbul doğumludur. MSÜ Sinema Televizyon Bölümü mezunu.Altın Portakal Film Festivali'nden dokuz ödülle dönen ve Toronto Film Festivali Swarovsky Kültürel Yenilik Özel Jüri Ödülü alan Takva, yönetmenin ilk ve en önemli uzun metrajlı filmidir. Bir süredir kanser tedavisi gören, hastalığı atlatmasına rağmen tekrar nükseden Özer Kızıltan hastalık mücadelesi sonunda hayata gözlerini yumdu. Sinematürk Ailesi olarak sevenlerine ve ailesine baş sağlığı dileriz. 

Filmografi

Mahrumlar - 2016 
Hayat Yokuşu - 2014 
Tozlu Yollar - 2013 
Küçük Hanımefendi 1. Sezon - 2011 
Beni Unutma - 2011 
Sensiz Yaşayamam - 2010 
Son Ağa - 2008 
Karamel - 2008 
Yaralı Yürek - 2007 
Sessiz Fırtına - 2007 
Elveda Rumeli 3. Sezon - 2009 
Yalancı Yarim - 2006 
Mavi Kuş - 2006 
Cemile - 2006
Yanık Koza - 2005 

Takva ile kazandığı uluslararası ödüller:

Toronto Film Festivali, Swarovski Kültürel Yenilik Özel Jüri Ödülü. 2006
1. Uluslararası Altın Kaz Film Yarışması, Altın Kaz Ödülü. 2006
13. Saraybosna Film Festivali, Büyük Ödül. 2007
13. Saraybosna Film Festivali, İnsan Hakları Ödülü. 2007

Son Yorumlar

Yandex.Metrica